vineri, 30 mai 2008

Studenţii deschid Iaşul!

Sunt unul dintre cei care au avut norocul de a se înconjura de tineri. Am învăţat multe unii de la alţii. Le-am fost profesor, dar împreună am înţeles că numai implicarea poate da roadele pe care le aşteptăm cu toţii. Studenţii sunt cei care dau oraşului vitalitatea, energia cu care se hrăneşte. Cu toate astea, ei sunt de multe ori uitaţi. Se promit multe şi se fac puţine. Poate mai mult decât alţii, studenţii ştiu ce înseamnă să lupţi pentru drepturile tale, să te aperi singur de nedreptăţi, să iei atitudine.


O viză de flotant care dovedeşte că locuiţi în Iaşi vă dă dreptul de a schimba destinul oraşului vostru. Nu cred în virtuţile majorităţii tăcute. Cred într-o majoritate vie care îşi cunoaşte drepturile şi luptă pentru a şi le apăra. Studenţii ieşeni au demonstrat că sunt capabili să se facă auziţi.


În 1987 un grup de studenţi de la Cuza au avut curajul de a-şi striga nemulţumirile în stradă. Astăzi nu mai luptăm cu frigul, întunericul şi mizeria, ci pentru o lume deschisă. Nu mai stăm la poarta Europei, ci suntem parte din ea. Mai rămâne să construim o lume europeană cu care să ne mândrim. Studenţii ieşeni deschid, de ani de zile, cu minţile lor, porţile spre Europa.

Duminică aveţi şansa de a deschide Iaşul. Iar când o veţi face voi, nimeni nu îl va mai putea închide vreodată!


Dumitru Oprea



Niciun comentariu: