luni, 21 aprilie 2008

Bilantul rateurilor

Iasi - Orizont 2020 („Iasi – oras al inspiratiei”123 de propuneri de proiecte utopice pentru dezvoltarea Iaşului si 250 de mii de euro cheltuiti pentru asa zisa strategie „Orizont 2020”)

Iasi - Capitala Culturala Europeana – 2012
In programul pentru turisti vom include vizite la ruinele Filarmonicii, lectii de alpinism pe schelele de la Teatru National si pentru a le stimula simtul vizual ii rugam sa gaseasca 5 diferente intre statuia lui Stefan cel Mare si noua statuie a lui Alexandru Lapuseanu.


Iasi - 600: -
154 de proiecte

- 1000 de zile de evenimente

- 110 miliarde de lei vechi cheltuiti din bugetul local

- 12 festivaluri internationale

- 30 de festivaluri nationale

- 200 de fanioane stradale

- 20 de bannere

- 5 mii de stegulete

- 7 mesh-uri montate in centrul orasului

- tricouri, sepci, pixuri, insigne

- si MULT IZ ELECTORAL

Sambata 19 aprilie, am asistat cu stupoare la un spectacol ieftin ca mai toate cu miza politica. Daca vom continua in ritmul acesta, cu siguranta Iasul va intra fara probleme si fara concurenta in Cartea Recordurilor. Va veti intreba cu siguranta care sa fie meritul acestei reusite in Guiness Book. Reusita consta in originalitatea faptelor cu care ne-a obisnuit primarul de a sarbatori cu artificii proiecte esuate si misiuni neindeplinite.

Iasul se scalda de patru ani in gropi amortite de praf care la prima ploaie ne innobileaza cu noroi pana la cot, dar nu ne putem plange: avem artificii si o echipa de fotbal care ne duce vestea in lume, intrucat ca noi nu mai e nimeni. Iata performanta edililor actuali ai Iasului.


Ei nu stiu ca iesenii s-au saturat de discursurile populiste presarate cu artificii, jocuri de lumini si lasere, s-au saturat de incompetenta si politici incoerente.

Ei nu stiu ca nu poti minti la nesfarsit, nu poti sa dai aparente culturale orasului cu „Iasi- 600 de rateuri”. Nu stiu ca nu mai acceptam acel „merge s-asa” si nici ca ei sa se comporte ca simpli spectatori ai unui meci de fotbal si o data la 4 ani sa scuipe cu promisiuni electorale aberante. Nu mai suportam mizeria din oras, bataia de joc mascata cu lalele si evenimente sponsorizate din banii publici camuflate in haine electorale.

Iesenii nu s-au nascut ignorati! Da! Am avut timp atatia ani sa ne familiarizam cu gropile din oras, cu parcurile de joaca lasate in paragina, cu instiutiile de cultura care se afla in constructie de ani de zile, cu parfumul original de manele si mici dar asta nu inseamna ca in fiecare zi e ziua naivului. In tabara rosie, inconsecventa si incompetenta se perpetuează mai usor ca inteligenta in timp ce efectul este de bumerang.

Eu cred ca iesenii sunt departe de a uita adevaratele valori ale Iasului si nu dorm cu gandul ca „ei” stiu ce e bine pentru Iasi; mai cred ca iesenii isi acorda o sansa de a alege omul potrivit la locul potrivit, un concept pe care Iasul nu l-a cunoscut niciodata.

Andreea Stoleru- OTPDL Iasi

Niciun comentariu: