sâmbătă, 12 aprilie 2008

Politica strutului

De ceva vreme Catalin Ivan face ceea ce noi numim „politica strutului”, cu alte cuvinte isi inchipuie ca poate evita un pericol daca refuza sa-l vada. In loc sa faca o evaluare corecta, reala si lucida a contracandidatilor PSD la primarie el prefera sa teasa scenarii despre PDL.

Intelegem disperarea celor din PSD, se vede acest lucru si din ultimele activitati ale domnului „incaprimar” Gheorghe Nichita, mai intelegem si ca probabil asa s-au obisnuit sa faca politica: e mai usor sa-si imagineze ca PDL-ul are tot felul de probleme, ca sunt tabere si tabere, ca nu avem nici o sansa la primarie, decat sa vorbeasca despre aproape nimic, adica despre ceea ce a facut primarul domniilor lor (fiindca nu pot sa-l numesc „al nostru”, sau „al iesenilor”) la Primarie

Negarea realitatii e un mecanisim inconstient de aparare, dar o greseala fatala de strategie.

De simtul politic al d-lui Catalin Ivan ne-am convins inca de pe vremea in care facea pronosticuri privitoare la candidatul PDL la Primaria Iasi: „personal nu cred in candidatura lui Dumitru Oprea la Primarie”, ”se va merge pe candidatura eternului si fascinantului erou, adica pe cea a arhicunoscutului si nedoritului Dan Carlan”, lucru de care era „ferm convins”.

Credem ca ar fi mai bine sa-si reciteasca articolele de pe blog privitoare la PDL, incercand sa utilizeze un simt al realitatii si responsabilitatii pe care cred ca ar trebui sa-l aiba orice om politic fie el consacrat sau in devenire. Poate in retorica d-sale ar fi bine sa apara si un scurt exercitiu de sinceritate, schimband frazele asa cum ar trebui sa fie ele de fapt: PSD-ul “la momentul asta imi inspira populism ieftin amestecat cu impotenta politica. Fie vrea, dar nu poate, fie nu vrea, nici nu poate, dar se lauda ca va face.”

Poate in locul grijii de PDL, sentiment care pare sa-l macine constant pe tanarul aspirant la glorie din partea PSD, d-sa ar trebui sa-si canalizeze atentia asupra frictiunilor si intrigilor din partidul cu candidati „care este”.

Fotografia de mai jos este pentru a-l ajuta sa inceapa sa inteleaga ce inseamna PDL.



Niciun comentariu: