miercuri, 23 aprilie 2008

Tatarasi - 19 aprilie 2008

Dupa cum bine stiti, cartierul Tatarasi poate fi considerat cartierul verde al orasului Iasi. Domnul profesor universitar Dumitru Oprea, viitorul primar al Iasului, a vizitat, alaturi de noi, acest cartier pe cat de frumos pe atat de uitat de catre actualii edili ai orasului.


In vizita in Tatarasi, domnia sa a fost pus la curent cu problemele cu care se confrunta locuitorii acestei zone defavorizare a municipiului si s-a putut convinge pe teren ca aceste probleme nu numai ca au “curajul” sa existe dar stau nerezolvate de ani buni.


Ca loc de plecare, a fost aleasa zona dispecer, esplanada Oancea, unde dl. Oprea a putut discuta in liniste cu toti locuitorii interesati de problemele zonei in care locuiesc, avand totusi grija sa nu se impiedice pe acel teren accidentat.


Daca strazile principale care delimiteaza cartierul par a fi intretinute de municipalitate (maturate, nu asfaltate) , cele din interiorul zonei, lasa mult de dorit, fiind pline de gropi, avand spatii verzi si locuri de joaca pentru copii neamenajate si mai ales retea de iluminat public defectuoasa.


De asemeni, o problema importanta ridicata de locuitorii zonei este lipsa toaletelor publice, ceea ce face ca spatiile verzi sa fie folosite frecvent ca locuri destinate necesitatilor fiziologice.


Nu putem sa trecem cu vederea Parcul din Ciurchi, unde domnia sa a sugerat dezvoltarea unei zone de agrement denumita generic "Mica Gradina Botanica" si care amenajata corespunzator ar putea fi a doua Gradina Botanica a orasului Iasi.

S-au facut remarcate de asemeni blocurile de garsoniere din zona, locuite in pricipal de pensionari si care se afla intr-o stare avansata de degradare. In acest perimetru, administrarea defectuoasa si zonele de acces catre intrarile in blocuri lasa cel mai mult de dorit.

Mai trebuie sa reamintim si faptul ca de-a lungul liniei de tramvai care traverseaza acest cartier, au fost incepute de ceva vreme lucrari de largire a spatiului carosabil, care, in loc sa fluidizeze traficul in zona, nu au facut decat il ingreuneze si sa umple strada de noroi si praf.

Tot pe strada Vasile Lupu, dl. Dumitru Oprea a observat ca arbori a caror varsta era de cel putin 30 de ani, au fost taiati pentru a face loc viitoarelor proiecte de largire a unor spatii comerciale neautorizate inca.

Acestea nu sunt decat cateva probleme care au iesit in evidenta in cele cateva ore petrecute in Tatarasi, vom reveni curand in acest cartier.


Sebastian Frai – OTPDL Iasi


Niciun comentariu: