luni, 24 martie 2008

De ce Primavara Devii Liber ?

Primavara Devii Liber. De ce vorbim despre libertate primavara? Un raspuns obiectiv se poate contura doar dupa parcurgerea intregului material. De aceea sa urmarim ce zic forumistii nostri. Madalina T. spune "...suntem oameni liberi in cuget si simtire si nu avem nevoie 'sa devenim liberi' ", in timp ce Paul incerca sa gaseasca dincolo de cuvinte parghiile "tehnice", care au determinat dorinta noastra de libertate. Front comun fac ceilalti corespondenti ai acestei rubrici, care cu entuziasmul varstei lor trezesc din amorteala simturile generatiei din care fac parte.

De aceea vom incerca o interpretare mai putin tehnica, a sloganului care a facut obiectul dezbaterii noastre.
Primavara e libertate in sine. Oamenii isi dau jos „ochelarii de cal” si incep sa perceapa realitatea in care traiesc. Sa luam exemplul tinerilor din ziua de azi care nu mai reusesc sa isi canalizeze talentul catre ceva practic. Libertatea lor e bazata pe constringerile instituite parintilor lor de catre forurile competente.Unii tineri raman singuri pentru ca parintii lor plecati in strainatate doresc sa le ofere siguranta materiala de care au nevoie, fara sa se mai gandeasca si la implicarile emotionale si responsabilitatea care apasa pe umerii lor. Fara o canalizare eficienta a libertatii in care traiesc, unii sunt pierduti in angrenajul gri sau mai rau negru al anturajului in care isi duc existenta zilnica. Respectul pentru cei din jur si in special pentru cei trecuti de a doua tinerete este deja o amintire.

Libertatea este „un drog’’ cu cat ei o doza mai mare, cu atat satisfactia e mai mica. Cu cat e mai multa libertate in jurul nostru cu atat mai mult nu simtim nici o placere in prezenta ei si nu mai reusim sa descoperim singuri care anume libertati sunt favorabile dezvoltarii noastre personale si profesionale si care nu. Tocmai aici incepe rolul nostru, rolul organizatiei de tineret a PD-L.

De aceea in aceasta primavara avem dorinta si datoria de a canaliza tinerii in directia cea mai favorabila implinirii personale si profesionale. Si tocmai in acest context va chemam la Organizatia de Tineret PD-L pe voi tinerii care aveti un cuvant de spus si care prin talentele voatre puteti contribui la trezirea generatiei din care faceti parte.Impreuna putem fi o echipa mai puternica.

Niciun comentariu: