sâmbătă, 1 martie 2008

Schimba Iasul !

Scopul acestui blog este identificarea problemelor si nevoilor tinerilor si ale Iasului. Suntem tineri ieseni si credem in ceea ce facem, credem intr-un oras mai curat, mai frumos, credem in Iasi- oras cultural. Asteptam idei si sugestii de la voi.

11 comentarii:

Cipk spunea...

Spatii de joaca pentru copii si bunicii lor s-au tot facut (refacut, reparat) dar pentru tinerii din Iasi ce doresc sa mai joace un tenis cu piciorul, un baschet sau sa se plimbe cu rolele nu exista nimic. Asta e o problema pe care viitorul primar ar trebui sa o aiba in vedere.

Anonim spunea...

Eu as vrea sa existe mai multe sanse pentru tinerii care nu au un loc de munca

Alin spunea...

O problema majora pe care o au tinerii din Iasi este lipsa locurilor de munca, O a doua problema ar fi aceea a preturilor foarte ridicate pe care le au apartamentele din Iasi, chiar si cele din asa zisele "zone mai putin bune".

Anonim spunea...

1) Locuinte pentru tineri - ca proaspat absolvent de facultate e greu sa traiesti decent in Iasi, chiriile sunt mult prea mari, salariile sunt destul de mici, abia reusesti sa iti platesti o chirie si sa te si descurci cu mancarea. Se stie ca cei mai multi studenti sunt din provincie, in special din judetele sarace Botosani si Vaslui.
2)Problema cainilor vagabonzi - Primaria a insemnat cativa maidanezi dar le-a dat drumul printre oameni si sunt un real pericol. Zona Copoului, zona Tatarasi, zona Siraj - Frumoasa, zona Alexandru sunt pline de caini comunitari care ataca oamenii.
3) Sa dispara tarabele de pe trotuare - cele din Podul Rosu, Alexandru, Galata, Mircea, Nicolina - dauneaza esteticii orasului si mereu este aglomeratie pe trotuare. Plus ca unii "chioscari" isi revendica spatiul PUBLIC din dreptul tejghelei.
4) Nush daca tine neaparat de Primarie, dar sunt prea multe rulote care aglomereaza trotuarele si in plus au probleme si cu calitatea preparatelor oferite. Nush cata igiena poate fi intr-o astfel de rulota- bucatarie intr-o zona cu trafic intens.
5) Parcurile sa fie mai bine ingrijite, sa fie plantati mai multi copaci, insamantat gazon, bancile sa fie vopsite sau schimbate. Poate ca primavara aceasta Primaria va incepe curatenia.
6)Cat mai multe evenimente culturale in Iasi, spectacole in aer liber.
7)Sa fie introdus un mijloc de transport in comun direct pe ruta Copou - Pacurari si autobuze de capacitate mai mare pe ruta Copou- Gara. In microbuze mereu este aglomeratie, mergem ca sardelele. Se stie ca este o ruta mult folosita de studenti.

Astept cele 7 minuni ale primaverii.
Salut initiativa OTPD-L!
La multe proiecte realizate pentru binele comunitatii si al regiunii!

Anonim spunea...

iasul este un oras frumos, cu potential, dar nu cu o administratie pe masura...nu exista suficiente locuri destinate culturii...da,avem teatru national, dar este in reparatii de 10 ani...

Anonim spunea...

la trecerile de pietoni din fata universitatii e o adevarata problema...atat pentru soferii care trebuie sa suporte traficul si trebuie sa opreasca la 2 treceri la o distanta atat de mica amplasate una de cealalta, cat si pentru pietoni care sunt nevointi sa traverseze haotic...

Anonim spunea...

transportul in comun...ma refer in special la ruta copou- alexandru...in permanenta este o aglomeratie infernala...de ce nu se suplimenteaza autobuzele pe rutele aglomerate??(mai ales ca se stie ca doar un autobuz, 28, merge pe ruta aceasta)

Anonim spunea...

frumos oras dar are nevoie de cineva sa se ocupe de el!!!! de o persoana cu initiativa care sa rezolve toate aceste probleme! Iasul are nevoie de un 'refresh' de genul celui de la universitatea Al. I. Cuza!!

Anonim spunea...

tot felul de probleme prin Iasi...dar una cu adevarat grava e cea a cainilor comunitari!!!asta chiar e o problema cotidiana

Anonim spunea...

Eu as vrea o prietena...
am inteles ca sunt fete frumoase la voi. Pot sa vin si eu?!

Anonim spunea...

Centru istoric al Iasului... http://apostolache.blogspot.com/2008/03/centrul-istoric-al-iasului.html