vineri, 4 aprilie 2008

S-a marit cuantumul bursei Erasmus

Amendamentele europarlamentarului Monica Iacob-Ridzi (PD-L, PPE-DE) la raportul privind programul european de burse studenţeşti Erasmus Mundus au fost adoptate miercuri, 2 aprilie de către Comisia de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European.

"Nu este normal ca un student din România să primească la fel de mulţi bani ca unul din Germania. În acelaşi timp, nu este acelaşi lucru să te descurci ca student cu 200 de euro pe lună în Franţa sau să beneficiezi de această sumă într-unul din noile state membre ale UE. Este necesar să existe o diferenţă în funcţie de costurile vieţii din statul de destinaţie" a explicat Monica Iacob-Ridzi.

În calitatea sa de raportor al grupului PPE-DE pe raportul privind Erasmus Mundus, europarlamentarul a propus câteva schimbări asupra modului în care se desfăşoară programul european. În primul rând, a solicitat, printr-un amendament, stabilirea cuantumului burselor la un nivel egal cu costurile estimative pentru studiul şi întreţinerea în ţara de destinaţie. Monica Ridzi, Preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, a mai cerut ca în programul Erasmus Mundus să fie implicate mai multe universităţi şi mai mulţi studenţi din fiecare stat membru.

Erasmus Mundus este un program de cooperare şi mobilitate universitară, care îşi propune să promoveze învăţământul superior european şi comunicarea interculturală la nivel mondial. Programul oferă sprijin pentru crearea unor cursuri de master de calitate, care să mărească vizibilitatea şi atractivitatea învăţământului superior european. El oferă, de asemenea, burse finanţate de Uniunea Europeana cetăţenilor din ţările terţe care participă la aceste cursuri de master, precum şi cetăţenilor europeni care studiază în ţări terţe.

Un comentariu:

Paul spunea...

abia acum am aflat cautand ceva pe google ca cineva a postat comentarii aici in numele meu
articolul cu pricina este
http://tineripentruiasi.blogspot.com/2008/03/primavara-devii-liber_01.html
daca ar fi fost postat de mine, umbland cu cursorul deasupra lui "paul sava" ar fi trebuit sa apara ceva de genul "blogger.com" si inca ceva. nu trebuie sa apara "paulsava.blogspot.com"
va cer atentie pentru ca astfel de tentative de decredibilizare si de dezbinare se vor repeta. vine campania.
bafta.