miercuri, 16 iulie 2008

Ce înteleg tinerii prin „democraţie” ?

Ce îi mobilizează pe tineri în ziua de azi ?

Mă întreb ce înteleg tinerii prin „democraţie”. Am observat că foarte mulţi dintre ei folosesc foarte des expresiile: „e democraţie”, „doar e democraţie”, „fac ce vreau, e democraţie”, sintagmele sunt utilizate ca o scuză sau ca un argument pentru ceea ce fac. Dacă e democraţie nu înseamnă că îţi dă dreptul să faci orice, sau să refuzi de exemplu dreptul de a merge la vot.

Am ajuns să nu ne mai miram că tinerii sunt dezinteresaţi de politică deşi tot ce se întâmplă în politică îi afectează şi pe ei în mod direct. Acceptăm uşor neimplicarea lor civică la nivel local sau naţional. În România nu se promovează voluntariatul, nu este mediatizat cum ar trebui să fie. Tinerii nu sunt încurajaţi să aibă iniţiative, să-şi dezvolte spiritul de intreprinzător, să fie actori principali în societate. Ei sunt obişnuiţi să aibă drepturi şi libertăţi dar uită că au şi responsabilităţi în societate.

În 2007, jumătate dintre voluntarii din Romînia erau străini, pentru tinerii români conceptul de „muncă voluntară” nu este încă foarte dezvoltat iar instituţiile statului nu se înghesuie să-l promoveze, nu am auzit în ultimii ani nici un membru din Guvern să vorbească despre dezvoltarea voluntariatului în România, despre dezvoltarea culturii civice a tinerilor, nu am văzut nici un interes din partea edililor locali să promoveze voluntariatul şi rolul lui în societate.

Am citit mai demult un proverb japonez care zicea :

"Pentru zece ani de prosperitate, îngrijeste-te de copaci,
Pentru o sut
ă de ani de prosperitate, îngrijeste-te de oameni!”


Voluntariatul face parte din setul de valori democratice, iar o societate democratică înseamnă şi o societate umană.


Andreea Stoleru- OTPDL Iaşi

marți, 3 iunie 2008

Tinerii deschid orasul


Opţiunea Tinerilor este Pentru Dezvoltare Locală

La Cluj (foto), la Piatra Neamţ, la Arad, la Slatina, la Braşov, la Tulcea, la Botosani, la Craiova, la Suceava, la Râmnicu Vâlcea, la Sectorul 3, tinerii au constatat ce înseamnă dezvoltarea oraşului în care locuiesc, şi-au dat seama că se poate face ce trebuie. Nu este întâmplător că 5 din primii 7 în topul procentelor obţinute sunt primarii PDL deoarece faptele au vorbit, localităţile administrate de aceştia s-au deschis dezvoltării.
Tinerii au ales în marea lor majoritate calea dezvoltării locale prin primarii care au demonstrat că aduc deschidere şi dezvoltare.
Târgovişte a ales dezvoltarea şi deschiderea.

Urmează Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Focşani, Vaslui. Politica izolării şi lipsei unei viziuni de modernizare PSD-istă va lua sfârşit pentru că tinerii vor să traiască în oraşe moderne, să fie cetăţeni la ei acasă, mândrii de oraşul lor şi nu nevoiţi să-l părăsească.

Opţiunea tinerilor este pentru dezvoltare locală. Tinerii sunt pentru Iaşi, pentru Galaţi, pentru Ploieşti, pentru Focşani, pentru Vaslui. Acum e timpul ca acolo unde oraşul a înţepenit în trecut să se schimbe, tinerii îl vor deschide!


Alin Baciu -Echipa de Imagine OTPDL

duminică, 1 iunie 2008

Sectii de votare pentru studenti

Sectia 31 - Colegiul C. Negruzzi. Aici voteaza studentii din caminele C5, C6, C7, C8 din complexul “Titu Maiorescu”.

Sectia 34: Universitatea Agronomica. Aici voteaza studentii din caminele C1, C2, C4.

Sectia 35: Liceul de Informatica. Aici voteaza studentii din caminele 1 Mai A si B, caminul Univ. de Arta si Caminele 1 Decembrie Pav. 9, Pav. 10

Sectia 36: Liceul de Informatica. Aici voteaza studentii din caminele C1, C2, C4 din Targusor Copou

Sectia 37: G. Ibraileanu. Aici voteaza studentii din caminele C10, C11, C12, C13, C17 din complexul Codrescu.

Sectia 38: G. Ibraileanu. Aici voteaza studentii din caminele E1, E2.

Sectia 61: Sala Sporturilor Gardinari. Aici voteaza studentii din caminele T1, T2 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 62: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T3, T4 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 63: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T5, T6 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 64: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T7, T8 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 65: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T9, T10 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 66: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminul T11 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 72: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T12, T 22 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 74: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminul T13 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 76: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T14, T15 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 77: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminul T16 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Sectia 78: Sala Sporturilor Gradinari. Aici voteaza studentii din caminele T17, T18, T 19, T 20 , T21 din Complexul “Tudor Vladimirescu”.

Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi

vineri, 30 mai 2008

Studenţii deschid Iaşul!

Sunt unul dintre cei care au avut norocul de a se înconjura de tineri. Am învăţat multe unii de la alţii. Le-am fost profesor, dar împreună am înţeles că numai implicarea poate da roadele pe care le aşteptăm cu toţii. Studenţii sunt cei care dau oraşului vitalitatea, energia cu care se hrăneşte. Cu toate astea, ei sunt de multe ori uitaţi. Se promit multe şi se fac puţine. Poate mai mult decât alţii, studenţii ştiu ce înseamnă să lupţi pentru drepturile tale, să te aperi singur de nedreptăţi, să iei atitudine.


O viză de flotant care dovedeşte că locuiţi în Iaşi vă dă dreptul de a schimba destinul oraşului vostru. Nu cred în virtuţile majorităţii tăcute. Cred într-o majoritate vie care îşi cunoaşte drepturile şi luptă pentru a şi le apăra. Studenţii ieşeni au demonstrat că sunt capabili să se facă auziţi.


În 1987 un grup de studenţi de la Cuza au avut curajul de a-şi striga nemulţumirile în stradă. Astăzi nu mai luptăm cu frigul, întunericul şi mizeria, ci pentru o lume deschisă. Nu mai stăm la poarta Europei, ci suntem parte din ea. Mai rămâne să construim o lume europeană cu care să ne mândrim. Studenţii ieşeni deschid, de ani de zile, cu minţile lor, porţile spre Europa.

Duminică aveţi şansa de a deschide Iaşul. Iar când o veţi face voi, nimeni nu îl va mai putea închide vreodată!


Dumitru Oprea



vineri, 23 mai 2008

Parcari a la PSD

Unul din proiectele importante pentru care primarul Iasului mai cerseste timp este “fluidizarea traficului si parcarile”, pe unele site-uri PSD-iste puteti vedea poze cu “noile” spatii de parcare. Sa inteleg ca primarul mai are nevoie de inca 4 ani pe langa cei care i-a avut ca sa traseze doua dungi cu vopsea.


Cred ca e clar de unde porneste indignarea mea si ce inseamna pentru mine proiect important, am atasat mai jos o poza cu unul din cele 3 parkinguri de la Cluj- o constructie de 5 etaje care ofera 382 de locuri de parcare.

Acum puteti face diferenta dintre un oras inchis, asa cum este Iasul si Clujul -un oras deschis investitiilor si cetatentilor.



Andreea Stoleru - OTPD-L Iasi

marți, 20 mai 2008

Un alt exemplu de oras deschis

In Cluj “Faptele vorbesc”, in Iasi se cerseste timp. Este situatia actuala pe care iesenii trebuie sa o accepte, facand o comparatie cu orasul Cluj.

Ne intrebam cat timp mai trebuie sa ii acordam domnului primar pentru a ne lauda si noi cu proiecte finalizate, cat mai avem de asteptat pana sa ne mandrim cu orasul nostru.

Poate va trebui sa asteptam interminabil pana cand pe pliantele domnului Nichita va scrie “Faptele vorbesc” in loc de “Lucrurile importante au nevoie de timp!”

Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi


duminică, 18 mai 2008

Exemplu de oras deschis

A venit timpul sa alegem…iar cea mai buna alegere nu se poate face decat daca am face o comparatie cu orasele din imprejurime. Am luat ca exemplu orasul Piatra Neamt. Un oras cu o populatie de 130 .000 de locuitori. Un oras care a simtit ca are primar in ultimii 4 ani. Este rezultatul proiectelor finalizate in decursul ultimului mandat al primarului Gheorghe Stefan. Important este ca datorita acestor proiecte am reusit sa fac o prezentare a orasului Piatra Neamt, prezentare care pentru Iasi (reamintesc, oras cu o populatie de peste 321.000 de locuitori) ar fi imposibil sa o realizez.

Va dau cateva exemple de PROIECTE IMPORTANTE realizate de primarul de la Piatra Neamt in doar 4 ANI!

Telegondola – Lucrarile au inceput in august in 2006 si au fost finalizate in 2008.



Complex modern de sanatate. Investitie de aproape 20 de miliarde facuta de municipalitatea pietreana.





Strand municipal: bazin de inot, spatii verzi, terenuri de sport ( tenis, baschet,volei, fotbal).






Baza hipica. La club se organizeaza cursuri de calatorie, precum si demonstratii pentru grupuri organizate.






Stadion municipal la standardele UEFA.



Spatii de joaca moderene, complet reamenajate, dotate cu noctura si mobilier nou.





Locuinte ANL




Noi nu avem proiecte finalizate, noi nu avem cu ce ne lauda…dar avem primar PSD-ist care cere timp de la ieseni. Timp pentru ce domnule primar? Timp pentru a fugi de responsabilitatile pe care le aveti ca primar? Timp pentru a sta inca 4 ani cu mainele in san? Oare iesenii mai au timp de pierdut? Am avut oare primar in acesti 4 ani?!

Mai sunt aproximativ 2 saptamani si noi, cei 321.000 de ieseni trebuie sa deschidem Iasul. Consider ca actualul primar merita sanctionat pe 1 iunie pentru tot ceea ce nu a facut, merita sanctionat pentru aceasta imposibilitate de a face o comparatie decenta cu alte orase din tara.


Andreea Stoleru -OTPD-L Iasi

vineri, 16 mai 2008

CE SA MAI CREDEM?!



In timpul emisiunii difuzate ieri la ora 22.00 pe postul de televiziune Realitatea TV, emisiune in care au fost prezenti candidatii pentru Primaria Iasi s-a produs o mare confuzie.

Moderatoarea emisiunii de la Bucuresti, Andreea Cretulescu, a citit la un moment dat un sondaj al celor trei candidati. A spus ca in urma votului telespectatorilor Gheorghe Nichita este cel care conduce batalia cu un procentaj de 42%, Cristian Adomnitei cu 41% iar Dumitru Oprea cu doar 16,8%. Si de aici rezulta ca 0,2% raman de dinafara. Insa nu aici este greseala. In acelasi timp pe ecran apare timp de 6-7 secunde un grafic din care rezulta cu totul alte rezultate. Aici Dumitru Oprea detine 64%, Gheorghe Nichita 24% iar Cristian Adomnitei are doar 12 %.

Intrebarea noasta este - CE SA MAI CREDEM?!


Andreea Stoleru - OTPD-L Iasi

miercuri, 7 mai 2008

Cartierul este distrus, totul e bine si frumos!

Ne continuam vizitele prin cartierele iesene.

Ieri a venit randul cartierului Frumoasa sa fie vizitat de domnul profesor Dumitru Oprea impreuna cu tinerii Partidului Democrat Liberal.

Frumoasa este un cartier izolat, uitat de edilii municipiului, cetatenii ar trebui sa se bucure la urma-urmei , macar de minimul de respect pe care Primaria este datoare sa-l acorde fiecarui iesean. Zona are un aspect de demolare. “Cartierul este distrus, totul e bine si frumos!”, pare sa-si spuna Nichita.



Strazile sunt imbracate in deseuri, conditiile de trai sunt mediocre, gunoaiele , haitele de caini sunt un adevarat pericol pentru copii, parcurile de joaca dezafectate au un aspect dezolant. Se incalca drepturile omului la un mediu sanatos. Concertele gratuite, artificiile, micii si berea nu sunt elemente care sa asigure traiul unei familii in urmatorii 4 ani.



Domnul profesor Oprea impreuna cu OTPDL vor continua sa mearga prin cartiere, vor sta de vorba cu oamenii sa afle cum traiesc, cum gandesc, sa afle ce vor de la viitorul primar si cum vad ei dezvoltarea Iasului.



Agenda primarului trebuie facuta in primul rand de ieseni, pentru ieseni si adaptata nevoilor lor.

Iasul trebuie administrat impreuna cu cetatenii!

Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi

marți, 6 mai 2008

“Doneaza sange: Fii erou!”

Tinerii din Partidului Democrat Liberal Iasi participa pentru 5 zile la campania nationala de donare voluntara de sange intitulata “Doneaza sange: Fii erou!”.

Marti, 20 de membri ai organizatiei de tineret a Partidului Democrat Liberal Iasi au raspuns apelului facut de profesorul Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primaria municipiului Iasi.

Inca de la primele ore ale diminetii, cei 20 de tineri au donat fiecare cite 450 de mililitri de singe.

“Tinerii nostri trebuie sa constientizeze importanta implicarii in comunitatea locala. O astfel de actiune cum a fost cea de astazi este o proba elocventa de drag fata de semeni. Tinerii sint, de fapt, inima Iasului si au dovedit-o fiind deja la a doua actiune de acest fel”, a declarat profesorul Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primaria Iasi.


Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi

luni, 5 mai 2008

Iesenii au dreptul sa traiasca intr-un oras civilizat!

Asa cum am mai spus tinerii OTPD-L si ai Irinei Schrotter sunt pusi pe treaba.

Facem ce trebuie!

Duminica, acestia i-au insotit pe Dumitru Oprea si Irina Schrotter in cartierele Pacurari si Podu Ros. Au luat la picior strazile, au vorbit cu iesenii pentru a afla direct de la ei care sunt problemele cu care se confrunta.

Neajunsurile oamenilor sunt mai multe decat par a fi la prima vedere. Strazi neasfaltate, noroi, lipsa locurilor de parcare, parcuri de joaca amenajate necorespunzator, imbulzeala in mijloacele de transport in comun, caini vagabonzi, sistem de salubrizare necorespunzator sau in unele cazuri neexistent sunt caracteristicile mai degraba ale unui catun, in nici un caz ale unui cartier iesean din secolul XXI.

Rezolvarea problemelor este asteptata de ani buni de cetateni. Ma intreb oare de ce trebuie sa mai avem rabdare? De ce mai este nevoie de timp? Ca sa traim inca 4 ani in aceleasi conditii!?

Iesenii vor strazi asfaltate. Vor siguranta. Vor spatii verzi si parcuri de joaca pentru copii. Vor un Iasi curat. Este dreptul lor sa traiasca intr-un oras civilizat.

Dupa atatia ani, e timpul ca in Iasi sa se intample si ce isi doresc iesenii.


Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi




sâmbătă, 3 mai 2008

Pusi pe treaba !

In campania electorala comunicare eficienta cu cetatenii orasului este foarte importanta pentru a putea raspunde nevoilor iesenilor. De aceea OTPD-L impreuna cu echipa Irinei Schrotter viziteaza cartierele Iasului.

Vineri, 2 mai, tinerii impreuna cu Dumitru Oprea au vizitat zona Tatarasi si Podu Ros, unde au impartit materiale electorale si au stat de vorba cu oamenii pentru a afla care sunt problemele din cartier.

In pofida incercarilor actualului primar de a masca problemele spatiului public (gropile, gunoaiele, cainii vagabonzi, lipsa locurilor de parcare, parcurile de joaca in paragina) cu artificii si lalele, iesenii sunt constienti ca realitatea orasului este diferita fata de imaginea de sarbatoare creata de Nichita.

Vazand starea actuala a Iasului suntem mai motivati sa luam atitudine sa ne implicam in viata sociala a orasului si sa facem ce trebuie!

Maine vom fi in cartierul tau!


Andreea Stoleru, Mariana Martin - OTPD-L Iasi

vineri, 2 mai 2008

Stim ce trebuie facut!



A inceput campania electorala!
Impreuna cu colegii din PDL profit de fiecare minut din acesta campanie pentru a arata iesenilor ca Partidul Democrat Liberal este alegerea corecta pentru Iasi.

Avem o organizatie puternica, alcatuita din oameni cu experienta in domeniul administrativ si management, in proiecte europene; o echipa de tineri energici si ambitiosi, cu intiative si cu dorinta de a pune umar langa umar pentru a da Iasului valoarea pe care o merita.

In aceasta seara am facut un prim pas spre schimbare.

Vrem sa avem un oras modern care sa ne reprezinte, unul cu care sa ne identificam.

Asa ca ne incepem activitatea de informare! Vrem sa ii indrumam pe ieseni sa-si descopere resursele locale si patrimoniul intelectual al Iasului, sa ii determinam sa constientizeze importanta participarii lor active la dezvoltarea societatii.

E atat de simplu ...







Andreea Stoleru- OTPD-L Iasi




vineri, 25 aprilie 2008

Sarbatori Fericite!


Fie ca Invierea Domnului sa va aduca liniste in suflet, sanatate, incredere si iubire, sa va implineasca gandurile si sperantele. Sfintele Sarbatori sa ne invete sa fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai clada si deschisa.

OTPDL Iasi va ureaza un Paste Fericit!

miercuri, 23 aprilie 2008

Perfect imperfect

Trebuie sa recunosc ca m-am amuzat copios citind pronosticurile electorale ale domnului Catalin Ivan care probabil ca a confundat factura de la intretinere cu scorul obtinut de candidatul lor. Cred ca s-a lasat dus de val de sondajul lui Gigi, altfel nu-mi explic procentele. In timp ce Iasul pluteste in balti iar noroiul de pe strazi a reaparut victorios, unii mizeaza pe procente fictive. Este de admirat, totusi, consecventa cu care se automotiveaza.

Pana pe 1 iunie mai are timp sa se razgandeasca si sa devina mai realist, iar ca sa-l ajut sa depaseasca socul pe 1 iunie, am sa dau si eu pronosticurile pentru rezultatele la alegerile locale din municipiul Iasi. Impreuna cu electoratul iesean pot sa fac un pariu cu dl. Ivan ca acestea sunt rezultatele corecte:

  1. Dumitru Oprea –PDL : 55,7%
  2. Gheorghe Nichita – PSD : 27,47 %
  3. Cristian Adomnitei – 8, 15%
Nota: e lesne de sesizat ca vorbesc despre turul I.


Andreea Stoleru- OTPDL Iasi

Tatarasi - 19 aprilie 2008

Dupa cum bine stiti, cartierul Tatarasi poate fi considerat cartierul verde al orasului Iasi. Domnul profesor universitar Dumitru Oprea, viitorul primar al Iasului, a vizitat, alaturi de noi, acest cartier pe cat de frumos pe atat de uitat de catre actualii edili ai orasului.


In vizita in Tatarasi, domnia sa a fost pus la curent cu problemele cu care se confrunta locuitorii acestei zone defavorizare a municipiului si s-a putut convinge pe teren ca aceste probleme nu numai ca au “curajul” sa existe dar stau nerezolvate de ani buni.


Ca loc de plecare, a fost aleasa zona dispecer, esplanada Oancea, unde dl. Oprea a putut discuta in liniste cu toti locuitorii interesati de problemele zonei in care locuiesc, avand totusi grija sa nu se impiedice pe acel teren accidentat.


Daca strazile principale care delimiteaza cartierul par a fi intretinute de municipalitate (maturate, nu asfaltate) , cele din interiorul zonei, lasa mult de dorit, fiind pline de gropi, avand spatii verzi si locuri de joaca pentru copii neamenajate si mai ales retea de iluminat public defectuoasa.


De asemeni, o problema importanta ridicata de locuitorii zonei este lipsa toaletelor publice, ceea ce face ca spatiile verzi sa fie folosite frecvent ca locuri destinate necesitatilor fiziologice.


Nu putem sa trecem cu vederea Parcul din Ciurchi, unde domnia sa a sugerat dezvoltarea unei zone de agrement denumita generic "Mica Gradina Botanica" si care amenajata corespunzator ar putea fi a doua Gradina Botanica a orasului Iasi.

S-au facut remarcate de asemeni blocurile de garsoniere din zona, locuite in pricipal de pensionari si care se afla intr-o stare avansata de degradare. In acest perimetru, administrarea defectuoasa si zonele de acces catre intrarile in blocuri lasa cel mai mult de dorit.

Mai trebuie sa reamintim si faptul ca de-a lungul liniei de tramvai care traverseaza acest cartier, au fost incepute de ceva vreme lucrari de largire a spatiului carosabil, care, in loc sa fluidizeze traficul in zona, nu au facut decat il ingreuneze si sa umple strada de noroi si praf.

Tot pe strada Vasile Lupu, dl. Dumitru Oprea a observat ca arbori a caror varsta era de cel putin 30 de ani, au fost taiati pentru a face loc viitoarelor proiecte de largire a unor spatii comerciale neautorizate inca.

Acestea nu sunt decat cateva probleme care au iesit in evidenta in cele cateva ore petrecute in Tatarasi, vom reveni curand in acest cartier.


Sebastian Frai – OTPDL Iasi


luni, 21 aprilie 2008

Bilantul rateurilor

Iasi - Orizont 2020 („Iasi – oras al inspiratiei”123 de propuneri de proiecte utopice pentru dezvoltarea Iaşului si 250 de mii de euro cheltuiti pentru asa zisa strategie „Orizont 2020”)

Iasi - Capitala Culturala Europeana – 2012
In programul pentru turisti vom include vizite la ruinele Filarmonicii, lectii de alpinism pe schelele de la Teatru National si pentru a le stimula simtul vizual ii rugam sa gaseasca 5 diferente intre statuia lui Stefan cel Mare si noua statuie a lui Alexandru Lapuseanu.


Iasi - 600: -
154 de proiecte

- 1000 de zile de evenimente

- 110 miliarde de lei vechi cheltuiti din bugetul local

- 12 festivaluri internationale

- 30 de festivaluri nationale

- 200 de fanioane stradale

- 20 de bannere

- 5 mii de stegulete

- 7 mesh-uri montate in centrul orasului

- tricouri, sepci, pixuri, insigne

- si MULT IZ ELECTORAL

Sambata 19 aprilie, am asistat cu stupoare la un spectacol ieftin ca mai toate cu miza politica. Daca vom continua in ritmul acesta, cu siguranta Iasul va intra fara probleme si fara concurenta in Cartea Recordurilor. Va veti intreba cu siguranta care sa fie meritul acestei reusite in Guiness Book. Reusita consta in originalitatea faptelor cu care ne-a obisnuit primarul de a sarbatori cu artificii proiecte esuate si misiuni neindeplinite.

Iasul se scalda de patru ani in gropi amortite de praf care la prima ploaie ne innobileaza cu noroi pana la cot, dar nu ne putem plange: avem artificii si o echipa de fotbal care ne duce vestea in lume, intrucat ca noi nu mai e nimeni. Iata performanta edililor actuali ai Iasului.


Ei nu stiu ca iesenii s-au saturat de discursurile populiste presarate cu artificii, jocuri de lumini si lasere, s-au saturat de incompetenta si politici incoerente.

Ei nu stiu ca nu poti minti la nesfarsit, nu poti sa dai aparente culturale orasului cu „Iasi- 600 de rateuri”. Nu stiu ca nu mai acceptam acel „merge s-asa” si nici ca ei sa se comporte ca simpli spectatori ai unui meci de fotbal si o data la 4 ani sa scuipe cu promisiuni electorale aberante. Nu mai suportam mizeria din oras, bataia de joc mascata cu lalele si evenimente sponsorizate din banii publici camuflate in haine electorale.

Iesenii nu s-au nascut ignorati! Da! Am avut timp atatia ani sa ne familiarizam cu gropile din oras, cu parcurile de joaca lasate in paragina, cu instiutiile de cultura care se afla in constructie de ani de zile, cu parfumul original de manele si mici dar asta nu inseamna ca in fiecare zi e ziua naivului. In tabara rosie, inconsecventa si incompetenta se perpetuează mai usor ca inteligenta in timp ce efectul este de bumerang.

Eu cred ca iesenii sunt departe de a uita adevaratele valori ale Iasului si nu dorm cu gandul ca „ei” stiu ce e bine pentru Iasi; mai cred ca iesenii isi acorda o sansa de a alege omul potrivit la locul potrivit, un concept pe care Iasul nu l-a cunoscut niciodata.

Andreea Stoleru- OTPDL Iasi

luni, 14 aprilie 2008

In Nicolina, cu viitorul primar

Sambata 12 aprilie, impreuna cu mai multi membri ai OTDL Iasi, am facut o plimbare impreuna cu domnul profesor Oprea prin cartierul Nicolina.

L-am insotit pe viitorul primar al Iasului de-a lungul unui traseu in care am identificat probleme cu care se confrunta locuitorii si care vor trebui rezolvate de catre viitoarea administratie locala in cooperare cu acestia.

In fotografia de mai jos domnul profesor Oprea comenteaza starea deplorabila (din punct de vedere al igienei si amenajarii) in care se afla albia raului Nicolina si monumentul istoric Crucea lui Ferentz. Crucea marcheaza locul unde au fost ingropare in ianuarie 1717 ramasitele unei armate austriece venite sa il ia prizonier pe domnitorul moldovean Mihai Racovita.

In prezent, movila pe care se afla monumentul a devenit loc de parcare, patronii din imprejurime profanand groapa comuna si cu un pavaj marunt batut peste ramasitele ostenilor care odihnesc aici de aproape trei secole.

In timpul verii, peste mormant se incing gratare, se face plaja, se joaca fotbal iar in spatele crucii s-au ridicat case si cotete de animale.

Din pacate, interesul acordat monumentelor istorice din municipiul Iasi “exista, dar lipseste cu desavarsire” iar Crucea lui Ferentz se degradeaza pe zi ce trece datorita nepasarii autoritatilor locale.





Andreea Stoleru - OTPDL Iasi

Concurs „Dialoguri Europene”




Organizatori:
Mihaela Popa – europarlamentar de Iaşi
Organizaţia de Tineret Iaşi – Biroul Permanent Judeţean
În cadrul „Anului european al dialogului intercultural”, doamna Mihaela Popa, europarlamentar de Iaşi, în parteneriat cu Organizaţia Judeţeană de Tineret a Partidului Democrat Liberal Iaşi, organizează un concurs de eseuri, în spiritul dezideratului Parlamentului European de a îmbunătaţi dialogul dintre culturi, într-o lume în curs de globalizare.

În urma evaluării eseurilor, vor fi premiate 5 (cinci) persoane:
Marele premiu – câştigătorul va efectua un stagiu de 2 săptămâni la cabinetul europarlamentarului Mihaela Popa de la Bruxelles.
Următorii 4 câştigatori vor efectua o vizită de câteva zile la Parlamentul European din Bruxelles, în luna iunie a.c.
Perioada de desfăşurare a concursului este 1 – 31 mai 2008.
Regulamentul concursului de eseuri din cadrul proiectului „Dialoguri Europene”
La concursul de eseuri poate participa orice tânar cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 ani, care are domiciliul, stabil sau temporar, pe raza judeţului Iaşi.
Lucrarea trebuie să se întindă pe 2-3 pagini şi să conţină între 1500-2000 de semne.

Textul să fie tehnoredactat cu caracter „times new roman”, mărime 14, aliniament stânga-dreapta, spaţiu normal între rânduri.Textul trebuie să respecte normele de redactare ale unui eseu, regulile de ortografie şi punctuaţie.

Tema care stă la baza eseului este: Cetăţean european – premisa succesului unui tânar
Eseurile se vor trimite la următoarea adresa de e-mail: dialoguri.europene@gmail.com,
sau vor fi predate la sediul Partidului Democrat Liberal din Iaşi, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 47-49, în fiecare zi a săptămânii, între orele 11 – 18; persoană de contact – d-na Oana Ungureanu.

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Politica strutului

De ceva vreme Catalin Ivan face ceea ce noi numim „politica strutului”, cu alte cuvinte isi inchipuie ca poate evita un pericol daca refuza sa-l vada. In loc sa faca o evaluare corecta, reala si lucida a contracandidatilor PSD la primarie el prefera sa teasa scenarii despre PDL.

Intelegem disperarea celor din PSD, se vede acest lucru si din ultimele activitati ale domnului „incaprimar” Gheorghe Nichita, mai intelegem si ca probabil asa s-au obisnuit sa faca politica: e mai usor sa-si imagineze ca PDL-ul are tot felul de probleme, ca sunt tabere si tabere, ca nu avem nici o sansa la primarie, decat sa vorbeasca despre aproape nimic, adica despre ceea ce a facut primarul domniilor lor (fiindca nu pot sa-l numesc „al nostru”, sau „al iesenilor”) la Primarie

Negarea realitatii e un mecanisim inconstient de aparare, dar o greseala fatala de strategie.

De simtul politic al d-lui Catalin Ivan ne-am convins inca de pe vremea in care facea pronosticuri privitoare la candidatul PDL la Primaria Iasi: „personal nu cred in candidatura lui Dumitru Oprea la Primarie”, ”se va merge pe candidatura eternului si fascinantului erou, adica pe cea a arhicunoscutului si nedoritului Dan Carlan”, lucru de care era „ferm convins”.

Credem ca ar fi mai bine sa-si reciteasca articolele de pe blog privitoare la PDL, incercand sa utilizeze un simt al realitatii si responsabilitatii pe care cred ca ar trebui sa-l aiba orice om politic fie el consacrat sau in devenire. Poate in retorica d-sale ar fi bine sa apara si un scurt exercitiu de sinceritate, schimband frazele asa cum ar trebui sa fie ele de fapt: PSD-ul “la momentul asta imi inspira populism ieftin amestecat cu impotenta politica. Fie vrea, dar nu poate, fie nu vrea, nici nu poate, dar se lauda ca va face.”

Poate in locul grijii de PDL, sentiment care pare sa-l macine constant pe tanarul aspirant la glorie din partea PSD, d-sa ar trebui sa-si canalizeze atentia asupra frictiunilor si intrigilor din partidul cu candidati „care este”.

Fotografia de mai jos este pentru a-l ajuta sa inceapa sa inteleaga ce inseamna PDL.



vineri, 4 aprilie 2008

S-a marit cuantumul bursei Erasmus

Amendamentele europarlamentarului Monica Iacob-Ridzi (PD-L, PPE-DE) la raportul privind programul european de burse studenţeşti Erasmus Mundus au fost adoptate miercuri, 2 aprilie de către Comisia de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European.

"Nu este normal ca un student din România să primească la fel de mulţi bani ca unul din Germania. În acelaşi timp, nu este acelaşi lucru să te descurci ca student cu 200 de euro pe lună în Franţa sau să beneficiezi de această sumă într-unul din noile state membre ale UE. Este necesar să existe o diferenţă în funcţie de costurile vieţii din statul de destinaţie" a explicat Monica Iacob-Ridzi.

În calitatea sa de raportor al grupului PPE-DE pe raportul privind Erasmus Mundus, europarlamentarul a propus câteva schimbări asupra modului în care se desfăşoară programul european. În primul rând, a solicitat, printr-un amendament, stabilirea cuantumului burselor la un nivel egal cu costurile estimative pentru studiul şi întreţinerea în ţara de destinaţie. Monica Ridzi, Preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, a mai cerut ca în programul Erasmus Mundus să fie implicate mai multe universităţi şi mai mulţi studenţi din fiecare stat membru.

Erasmus Mundus este un program de cooperare şi mobilitate universitară, care îşi propune să promoveze învăţământul superior european şi comunicarea interculturală la nivel mondial. Programul oferă sprijin pentru crearea unor cursuri de master de calitate, care să mărească vizibilitatea şi atractivitatea învăţământului superior european. El oferă, de asemenea, burse finanţate de Uniunea Europeana cetăţenilor din ţările terţe care participă la aceste cursuri de master, precum şi cetăţenilor europeni care studiază în ţări terţe.

miercuri, 2 aprilie 2008

Feriţi-vă de Păcălici!

Fereşte-te de Păcălici ! O campanie pentru vigilenţă civică lansată de Partidul Democrat Liberal Iaşi.
De ce “Păcălici”? Pentru că ceea ce se întâmplă în Iaşi acum, la inceput de an electoral, seamănă cu un vechi şi drag joc de cărţi din copilărie. Vă aduceţi aminte? Cine alege Păcăliciul şi rămâne cu el, pierde jocul! Peste două luni, partidele politice şi candidaţii acestora vor trebui să pună cărţile pe masă în “jocul” cu electoratul. Iar noi nu vrem ca ieşenii să tragă din nou cartea fără noroc, să rămână cu “Păcăliciul” în mână şi să piardă jocul pentru încă patru ani.

Vom organiza săptămânal acţiuni publice în care vom invita cetăţenii Iaşului şi mass-media să viziteze împreună cu noi ceea ce considerăm a fi “şantierele electorale” ale primarului Gheorghe Nichita. Le vom marca, evident, cu “Păcăliciul”.

De asemenea, vom marca cu “Păcăliciul” acţiunile prin care se încearcă mituirea votanţilor ieşeni folosind propriii lor bani.
Nu în ultimul rând, vom pune în evidenţă păcălelile administrate ieşenilor, de către domnul Nichita, în campania electorală din 2004, prin promisiunile rămase şi astăzi fără acoperire. Astăzi, în Primăria Iaşi, minciuna are picioarele scurte şi mâinile pe cât de lungi, pe atât de adânc înfipte în banul public.
Iaşul nostru e mizer, plin de datorii şi de praful adunat cu meticulozitate vreme de aproape 5 ani, praf aruncat acum în ochii ieşenilor, sub formă de promisiuni şi păcăleli.

Campania “Fereşte-te de Păcălici !” este o invitaţie deschisă, lansată ieşenilor şi celor din mass-media, la vigilenţă şi atitudine civică. Intraţi în joc şi feriţi-vă de “Păcălici” !


Preşedinte Organizația Municipală PDL Iași,
Deputat European
prof. univ. dr. Dumitru Oprea

sâmbătă, 29 martie 2008

Cum am sarbatorit la Iasi 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania


Peste 60 de cetăţeni basarabeni şi români, în majoritate tineri studenţi, au sărbătorit, joi, la Iaşi, împlinirea a nouăzeci de ani de la unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost marcat pe Dealul Copoului, printr-o Horă a Unirii si s-a datorat membrilor Asociatiei Tinerilor Basarabeni (ATB) din Iasi, carora li s-au alaturat profesori universitari, oameni de cultura, jurnalisti si oameni de afaceri de origine basarabeana stabiliti in Iasi.


De la acest eveniment au lipsit autorităţile locale, deşi organizatorii susţin că au trimis invitaţii către principalele instituţii din Iaşi. Doar deputatul Petrica Movilă s-a alaturat grupului de basarabeni., de altfel singurul parlamentar care ţine audienţe la Chişinău pentru românii din Republica Moldova. "Lipsa de interes la nivel înalt nu poate decât să ma întristeze. Toţi românii ar trebui să fie conştienţi de importanţa istorică a acestui moment, şi cu atât mai mult cei care îi conduc”, a declarat Petru Movilă.


Desi comunitatea ieseana nu a marcat foarte intens acest eveniment, noi, tinerii democarti liberali am tinut sa subliniem importanta zilei de 27 martie printr-o dezbatere la Masa Rotunda, unde studentii, elevii, profesorii si oamenii de cultura romani sau basarabeni au putut sa realizeze un dialog direct pe teme de interes comun asupra evenimentelor trecute, a problemelor cu care se confrunta cetatenii basarabeni cat si asupra premizelor de viitor.


Unirea Romaniei cu Basarabia a fost un moment important in istoria tarii noastre care merita multa atentie si interes. Sarbatorirea acestui eveniment a continuat a doua zi, cand a avut loc intalnirea cu Primarul Municipiului Chisinau Dorin Chirtoaca,
la invitatia deputatului PD-L Petru Movila. Edilul capitalei Republicii Moldova s-a intalnit cu studenti sau fosti studenti basarabeni care isi desfasoara activitatea in Iasi. "Este un prilej de a revedea Iasul, orasul mult indragit de mine, de a omagia Unirea Basarabiei cu Romania si de a sta de vorba cu cetatenii basarabeni care locuiesc si invata in Iasi”, a declarat primarul Dorin Chirtoaca. Tinerii basarabeni s-au alaturat OTPDL-ului la sala de sedinte a Directiei Agricole pentru a sta de vorba cu Dorin Chirtoaca, Dumitru Oprea si Petru Movila, principala problema ridicata de acestia fiind cea a locurilor de munca din Republica Moldova.





luni, 24 martie 2008

De ce Primavara Devii Liber ?

Primavara Devii Liber. De ce vorbim despre libertate primavara? Un raspuns obiectiv se poate contura doar dupa parcurgerea intregului material. De aceea sa urmarim ce zic forumistii nostri. Madalina T. spune "...suntem oameni liberi in cuget si simtire si nu avem nevoie 'sa devenim liberi' ", in timp ce Paul incerca sa gaseasca dincolo de cuvinte parghiile "tehnice", care au determinat dorinta noastra de libertate. Front comun fac ceilalti corespondenti ai acestei rubrici, care cu entuziasmul varstei lor trezesc din amorteala simturile generatiei din care fac parte.

De aceea vom incerca o interpretare mai putin tehnica, a sloganului care a facut obiectul dezbaterii noastre.
Primavara e libertate in sine. Oamenii isi dau jos „ochelarii de cal” si incep sa perceapa realitatea in care traiesc. Sa luam exemplul tinerilor din ziua de azi care nu mai reusesc sa isi canalizeze talentul catre ceva practic. Libertatea lor e bazata pe constringerile instituite parintilor lor de catre forurile competente.Unii tineri raman singuri pentru ca parintii lor plecati in strainatate doresc sa le ofere siguranta materiala de care au nevoie, fara sa se mai gandeasca si la implicarile emotionale si responsabilitatea care apasa pe umerii lor. Fara o canalizare eficienta a libertatii in care traiesc, unii sunt pierduti in angrenajul gri sau mai rau negru al anturajului in care isi duc existenta zilnica. Respectul pentru cei din jur si in special pentru cei trecuti de a doua tinerete este deja o amintire.

Libertatea este „un drog’’ cu cat ei o doza mai mare, cu atat satisfactia e mai mica. Cu cat e mai multa libertate in jurul nostru cu atat mai mult nu simtim nici o placere in prezenta ei si nu mai reusim sa descoperim singuri care anume libertati sunt favorabile dezvoltarii noastre personale si profesionale si care nu. Tocmai aici incepe rolul nostru, rolul organizatiei de tineret a PD-L.

De aceea in aceasta primavara avem dorinta si datoria de a canaliza tinerii in directia cea mai favorabila implinirii personale si profesionale. Si tocmai in acest context va chemam la Organizatia de Tineret PD-L pe voi tinerii care aveti un cuvant de spus si care prin talentele voatre puteti contribui la trezirea generatiei din care faceti parte.Impreuna putem fi o echipa mai puternica.

vineri, 21 martie 2008

Ce ar fi Iasul fara Copou?

Sa amintim primarului ce inseamna Copoul pentru ieseni. Dar ma intai vrem sa-l intrebam :

Domnule primar credeti ca meritati diploma” Magna cum amicitie” primita de ziua lui Mihai Eminescu? Credeti ca meritati sa fiti membru de onoare al “ Societatii Junimea ‘ 90” ??

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iasi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea (amenajarea sa a început în anii 1833-1834), în centrul său fiind amenajat "Obeliscul cu lei", numit iniţial "Monumentul Legilor Constituţionale", ridicat dupa planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat aceluiaşi poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalităţi ale culturii române străjuiesc aleea principală a parcului.

Copoul se numea la începutul îndelungatei sale existenţe "Podu Verde", căci trecea printre vii, grădini şi livezi străpunse ocazional de acoperisul unui conac boieresc. Vechea "uliţă aristocratică a Copoului" este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu acelasi nume.

Sub Grigore Ghica, cunoscut ca un domnitor priceput şi blând, caruia îi plăcea relaxarea, a fost ridicat la Copou un foişor de odihnă în stil turcesc; acestui domnitor îi revenine meritul de a fi introdus Copoul în atenţia boierilor, obişnuiţi până atunci cu plimbările la Bucium şi Galata. Deoarece nevoia de o grădină publică persista, lucrările de amenajare a parcului au început in 1833, sub îndrumarea domnitorului Mihail Sturza.

Centrul parcului este decorat cu "Obeliscul cu lei" (sau "Monumentul Legilor Constituţionale"), ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi in cinstea generalului rus Pavel Kiseleff si a reformelor introduse de acesta in Moldova. Putini stiu ca în Obeliscul cu lei se bănuieşte a exista un document organic de pe vremea lui Al. I. Cuza. Lângă obeliscul cu lei odihneşte "Teiul lui Eminescu", arbore îndrăgit de poet, ce "capata valoarea unui monument viu, cel mai preţios poate, din câte s-au inchinat marelui si nefericitului poet." Teiul urias, bătrân de 100 ani, îsi deschide florile în fiecare primăvară. Ani la rând, această zonă era des vititată de Mihai Eminescu şi iubita sa, Veronica Micle, parcul Copou rămânând şi astăzi o marturie nescrisă a iubirii lor şi un simbol romantic al Iaşului. Toamna mângâie auriu chipul de bronz al lui Eminescu, aşezat in faţa teiului. Nu departe de bustul lui Eminescu, pe "Aleea Junimea", se află şi bustul din bronz al Veronicăi Micle şi ale membrilor Junimii: Ion Creanga (autor I. Dimitriu), Nicolae Gane (I.Irimescu), Costache Negruzzi şi Ciprian Porumbescu (I. Barleanu).

In 1989 s-a deschis în parc un muzeu “Mihai Eminescu”, conceput de arhitectul Virgil Onofrei. Anual are loc în Gradina Copou târgul naţional de ceramică "Cucuteni", care adună meşteri olari din toată ţara.

Sursa : ro.wikipedia.org

joi, 20 martie 2008

Comunicat de presa

ORGANIZAŢIA DE TINERET

BIROUL PERMANENT NAŢIONAL


(20 martie 2008)

Ref.: Preşedintele OTPD-L, Monica Iacob-Ridzi, a lansat programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, program pentru informarea publică referitoare la fondurile şi programele europene destinate tinerilor

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal a lansat astăzi programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA. Programul are ca principal obiectiv creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene destinate tinerilor din România, gradul redus datorându-se, în principal, lipsei de informare în rândul acestei categorii sociale.

Organizaţia de Tineret a PD-L a lansat programul naţional PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA, prin care tinerii să fie consiliaţi şi ajutaţi, pentru a putea beneficia de fondurile europene la care au dreptul, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene. Necesitatea acestui proiect naţional survine pe fondul unei lipse acute de suport din partea instituţiilor publice care ar trebui să fie implicate direct în această problemă, cât şi al organizaţiilor nonguvernamentale cu atribuţii în domeniul fondurilor europene.

Prin acest program, tinerii din România vor avea posibilitatea de a se bucura de statutul de cetăţean european, de drepturile din interiorul Uniunii Europene, de oportunităţile care ni se deschid şi, în acelaşi timp, de a participa activ la procesul integrării europene.

Persoanele direct vizate de programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA sunt elevii din anii terminali de liceu, studenţii şi tinerii întreprizători care doresc să înceapă o afacere. În cazul elevilor din anii terminali de liceu şi al studenţilor, programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA oferă acces la bursele şi cursurile de specializare care pot fi obţinute de aceştia în ţările membre ale Uniunii Europene. De asemenea, tinerii întreprinzători beneficiază de informare şi consiliere pentru a afla modalităţile prin care pot accesa fonduri europene.

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal va promova, în perioada imediat următoare, programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA prin intermediul fiecărei organizaţii judeţene. OT PD-L va înfiinţa, la nivel judeţean, un Secretariat pentru integrare şi oportunităţi europene, care va avea rolul de a promova programul şi de a oferi informaţii legate de accesul la fondurile europene, cu scopul de a sprijini tinerii din comunităţile locale să aibă acces la banii care le sunt destinaţi.

Tot la nivelul fiecărui judeţ, vor avea loc cel puţin trei conferinţe de prezentare, la care vor fi invitaţi tinerii direct vizaţi de programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA: elevii în anii terminali, studenţii şi tinerii întreprinzători.

Organizaţia de tineret va depune o propunere legislativă, prin deputaţii PD-L tineri, intitulată LEGE privind acordarea unor burse de studiu lunare studenţilor români Erasmus, care are ca obiect acordarea din surse bugetare a unei burse de studiu lunare, în completarea bursei Erasmus. Această iniţiativă vine în sprijinul tinerilor care câştigă o asemenea bursă, dar provin din familii cu venituri modeste şi sunt obligaţi să renunţe la aceasta pentru că nu au veniturile necesare ca să-şi acopere diferenţa de costuri la cazare, transport, masă şi altele.

Scopul programului PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA este de a veni în mod real în sprijinul tinerilor, ajutându-i să îşi valorifice toate oportunităţile pe care le oferă statutul pe care îl au, de cetăţeni europeni.

Programul PREGĂTIŢI PENTRU EUROPA este cel mai complex proiect demarat în România până în acest moment, menit să ofere un sprijin real tinerilor care au nevoie să acceseze fondurile europene.

marți, 18 martie 2008

Un tanar, un pom

Salutam initiativa avuta de catre TSD de a planta pomi in anumite zone ale municipiului Iasi, chiar daca aceasta nu resuseste sa suplineasca spatiul verde pierdut prin deschiderea numeroaselor santiere "electorale" ale Primariei si nefiind decat un gest tardiv de a repara greselile mai marilor organizatiei PSD Iasi.

Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Liberal sustine orice proiect benefic municipiului Iasi si locuitorilor acestuia, cu conditia ca acesta sa nu fie o simpla actiune pre-electorala, ci sa aduca un real beneficiu comunitatii.

Lansam pe aceasta tema un apel catre voi, tinerii ieseni, pentru a va implica activ in viata orasului. Asteptam aici, pe blog, idei si propuneri de proiecte pe care sa le putem pune impreuna cu voi in practica.

Trimiteti pe adresa tineripentruiasi@yahoo.com poza cu locul unde crezi ca ar trebui plantat un pom si adresa exacta unde se afla acest loc.


Tineri reusim!

luni, 17 martie 2008

Poze de la ultimele actiuni PD-L ,OTPD-L .









Am avut un inceput de primavara frumos, OTPD-L a iesit prin oras si a impartit felicitari, martisoare, a oferit flori impreuna cu viitorul primar al Iasului- Dumitru Oprea.
Ne-am bucurat sa ne intalnim cu iesenii, sa vorbim cu ei, sa-i facem sa zambeasca.
Aceste poze reprezinta o parte din ceea ce suntem noi: o echipa puternica, unita si perseverenta.